DEZAL PLUS

Gofrownice

Gofrownice Dezal

Opis modeli: 301 , 301.4 , 301.5
Model 301.4 301.5 301
Kratka drobna gruba gruba
Ilość gofrów 2 2 2
Wymiar gofra 9 × 14,5 9 × 14,5 9 × 14,5
Temp. robocza 195°C 195°C 195°C
Przewód przył. neopren neopren guma
Moc 1300W 1300W 1300W
Pokrywa stal malowana biała stal malowana biała stal nierdzewna inox

Doskonała i niezawodna zarówno w domu jak również w małej gastronomii.

  • 2 płyty grzewcze, pokryte powłoką spożywczą greblon zapobiegająca przywieraniu,
  • temperatura robocza przy zamkniętych płytach 195°C,
  • w modelu 301 i 301.5 oszczędność ciasta ok. 20%,
  • budowa przystosowana do pracy ciągłej,
  • moc 1300W,
  • napięcie 230V.

W ofercie przedaży proszek do pieczenia gofrów, opakowania 5kg i 10 kg.

 

Nasi partnerzy:

 

Sześć sprawdzonych sposobów na przyrządzenie ciasta.

Do wypieku gofrów można używać dostępnego w handlu gotowego ciasta lub sporządzić ciasto wg poniższych przepisów.

Przepis na ciasto nr 1.
0,5 kg mąki pszennej, 4 jajka, 0,4 l mleka, 15 dag masła, 30 dag cukru pudru, 20 g proszku do pieczenia, cukier waniliowy, aromat zapachowy.
Wykonanie: jajka utrzeć z cukrem pudrem na pulchną masę. Następnie stopniowo dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko, roztopione masło pozostałe składniki. Całość dokładnie wymieszać. Ciasto dokładnie wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Przepis nr 2.
4 jajka, 180g mąki żytniej, 100g cukru pudru, 1 łyżka stopionego masła, 4 łyżki stołowe wody. Wykonanie: jajka utrzeć z cukrem na pulchną masę, następnie stopniowo dodawać mąkę, roztopione masło i wodę. Upieczone gofry są wyjątkowo zdrowe i pożywne.
Przepis nr 3.
2 jajka , 300g mąki pszennej, 0,5 l mleka, 750 g cukru pudru, szczypta soli, 100g masła, 15 g proszku do pieczenia.
Wykonanie: wszystkie składniki dobrze zmiksować otrzymując konsystencję ciasta naleśnikowego. Gofry bardzo smaczne chrupiące długo zachowują kruchość.
Przepis nr 4.
4 jajka, 250 g mąki pszennej, 200 g cukru pudru, 0,5 l wody, 2 czubate łyżki kakao, 200g masła lub margaryny, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia.
Wykonanie: cukier, wodę, kakao wymieszać zagotować i odstawić. Do gorącego płynu włożyć masło lub margarynę a gdy się rozpuści dodać żółtka a następnie mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksować a następnie do lekko ciepłego ciasta dodać ubitą pianę z białek i razem wymieszać.
Przepis nr 5.
1 jajko, 250 g mąki, 1 łyżka roztopionego masła, 1 szklanka zsiadłego mleka, szczypta soli.
Wykonanie: wszystkie składniki dobrze zmiksować tak aby miały konsystencje gęstej śmietany. Podawać z cukrem pudrem.
Przepis nr 6 z płatków owsianych.
4 jajka, 180g płatków owsianych, 100g cukru pudru, 100g rozpuszczonej margaryny lub masła, 4 łyżki stołowe wody, mały olejek migdałowy, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia.
Wykonanie: płatki, żółtka, cukier, wodę proszek do pieczenia dobrze zmiksować przez 5 min. Na koniec dodać pianę i ponownie wymieszać bardzo dokładnie.

Można podawać na wiele sposobów

Można tak:

Chcesz wiedzieć więcej? Zadzwoń: 15 846 42 31
lub wypełnij poniższy formularz.

ADRES

"DEZAL PLUS" SP. z o.o.
39 - 460 Nowa Dęba
ul. Szypowskiego 1

 

NIP: 113-21-57-791
Regon: 016035776
KRS 0000121986
Kapitał zakładowy:
2189000,00 PLN
w całości opłacone

SEKRETARIAT

tel./fax 15 846 42 29
e-mail: info@dezal.com.pl

DZIAŁ SPRZEDAŻY

tel./fax 15 846 42 31
tel. kom. 695 747 884
tel. kom. 695 747 897
e-mail: info@dezal.com.pl

© 2014 Net Partners