DEZAL PLUS

Gofrownice

Polecamy nowy model gofrownicy

Gofrownica model 301.6 PROFI z lampką kontrolną i łącznikiem

Gofrownica 301.6 PROFI Gofrownica 301.6 PROFI

Gofry w rozmiarze XXL

Zalety:

  • gruba i głęboka kratka -ilość kratek 3 x 5
  • krótki czas nagrzewania
  • krótki czas pieczenia
  • lampki kontrolne
  • łącznik który ogranicza otwieranie płyty zajmuje mniejszą powierzchnię przy pieczeniu
  • dostępna w kolorze : inox, szarym, białym

Gofrownice Dezal
Gofrownice Dezal

Gofrownice Dezal

Wszystkie modele przystosowane do pracy ciągłej, ich atutem jest moc.

Dostępne w kolorach: czarny, czerwony, szary, inox.


Model 301.4
kratka 6x10

Model 301/301.5
kratka 4x7

Model 301.7
kratka 4x6
gofry w rozmiarze XL

Model 301.6
kratka 3x5 - XXL
gofry w rozmiarze XXL

 

 

Opis modeli: 301 , 301.4 , 301.5, 301.7, 301.6
Model 301.4 301.5 301 301.7 301.6
Kratka drobna gruba gruba gruba głęboka i gruba
Ilość gofrów 2 2 2 2 2
Wymiar gofra [cm] 9,5 × 15 9,5 × 15 9,5 × 15 9,5 × 15 XL 9,5 × 15 XXL
Temp. robocza 195°C 195°C 195°C 195°C 195°C
Przewód przył. neopren neopren guma neopren neopren
Moc 1300W 1300W 1300W 1300W 1300W
Pokrywa stal malowana stal malowana stal nierdzewna inox stal malowana stal malowana
Nóżka okrągła okrągła   prostokątna prostokątna

Doskonałe i niezawodna zarówno w domu jak również w małej gastronomii.

  • 2 płyty grzewcze, pokryte powłoką spożywczą greblon zapobiegająca przywieraniu,
  • temperatura robocza przy zamkniętych płytach 195°C,
  • w modelu 301 i 301.5 oszczędność ciasta ok. 20%,
  • budowa przystosowana do pracy ciągłej,
  • moc 1300W,
  • napięcie 230V.

 

 

 

Nasi partnerzy:


 

GOFRY PYSZNE I CHRUPIĄCE
KAŻDY ZNAJDZIE COŚ DLA SIEBIE.

dla dzieci, alergików, dietetyczne, klasyczne, czosnkowe, bezglutenowe itp.,
oto przepis:

Gofry bezglutenowe:

Składnik: 4 porcje

  • 50g mąki ziemniaczanej + 50 g mąki ryżowej + 50 g mąki kukurydzianej
  • szczypta soli
  • ziarenka wyłuskane z połowy wanilii lub 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • ¾ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka cukru
  • 50g roztopionego masła
  • 2 jajka
  • 250 ml mleka

Przygotowanie:

Mąkę wsypać do miski, dodać sól, żółtka oraz mleko zmiksować na gładką masę.

Ostawić na 30 minut. W międzyczasie nagrzać gofrownicę ubić biała na sztywna pianę. Dodawać pianę do masy w 2 partiach za każdym razem mieszając ciasto łyżką lub mikserem na małych obrotach miksera.

Nakładać na rozgrzaną gofrownice i piec ok 2,5 do 3 minut.

Źródło przepisu: www:kwestiasmaku.com/dania_dla_dwojga/gofry/gofry_bezglutenowe/przepis/przepis.html

 

Gofry klasyczne

Sześć sprawdzonych sposobów na przyrządzenie ciasta.

Do wypieku gofrów można używać dostępnego w handlu gotowego ciasta lub sporządzić ciasto wg poniższych przepisów.

Przepis na ciasto nr 1.
0,5 kg mąki pszennej, 4 jajka, 0,4 l mleka, 15 dag masła, 30 dag cukru pudru, 20 g proszku do pieczenia, cukier waniliowy, aromat zapachowy.
Wykonanie: jajka utrzeć z cukrem pudrem na pulchną masę. Następnie stopniowo dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko, roztopione masło pozostałe składniki. Całość dokładnie wymieszać. Ciasto dokładnie wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Przepis nr 2.
4 jajka, 180g mąki żytniej, 100g cukru pudru, 1 łyżka stopionego masła, 4 łyżki stołowe wody. Wykonanie: jajka utrzeć z cukrem na pulchną masę, następnie stopniowo dodawać mąkę, roztopione masło i wodę. Upieczone gofry są wyjątkowo zdrowe i pożywne.
Przepis nr 3.
2 jajka , 300g mąki pszennej, 0,5 l mleka, 75 g cukru pudru, szczypta soli, 100g masła, 15 g proszku do pieczenia.
Wykonanie: wszystkie składniki dobrze zmiksować otrzymując konsystencję ciasta naleśnikowego. Gofry bardzo smaczne chrupiące długo zachowują kruchość.
Przepis nr 4.
4 jajka, 250 g mąki pszennej, 200 g cukru pudru, 0,5 l wody, 2 czubate łyżki kakao, 200g masła lub margaryny, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia.
Wykonanie: cukier, wodę, kakao wymieszać zagotować i odstawić. Do gorącego płynu włożyć masło lub margarynę a gdy się rozpuści dodać żółtka a następnie mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksować a następnie do lekko ciepłego ciasta dodać ubitą pianę z białek i razem wymieszać.
Przepis nr 5.
1 jajko, 250 g mąki, 1 łyżka roztopionego masła, 1 szklanka zsiadłego mleka, szczypta soli.
Wykonanie: wszystkie składniki dobrze zmiksować tak aby miały konsystencje gęstej śmietany. Podawać z cukrem pudrem.
Przepis nr 6 z płatków owsianych.
4 jajka, 180g płatków owsianych, 100g cukru pudru, 100g rozpuszczonej margaryny lub masła, 4 łyżki stołowe wody, mały olejek migdałowy, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia.
Wykonanie: płatki, żółtka, cukier, wodę proszek do pieczenia dobrze zmiksować przez 5 min. Na koniec dodać pianę i ponownie wymieszać bardzo dokładnie.

Można podawać na wiele sposobów

Można tak:

GOFRY KTÓRE UZALEŻNIAJĄ
GOFRY Z LIEGE (BELGIJSKIE)

Przepis składniki:

  • 230g masła, roztopionego i przestudzonego
  • 3 duże jajka
  • 1/3 szklanki letniego mleka
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 2 łyżeczki drożdży suszonych (8 g) lub 16 g świeżych
  • 2 szklanki mąki pszennej (odjąć 2 łyżki), przesianej
  • 1 szklanka cukru perłowego

W naczyniu wymieszać mokre składniki: masło, roztrzepane jaka, mleko, ekstrakt z wanilii, dodać przesiana mąkę wymieszać z suchymi drożdżami ( z drożdży świeżych należy wcześniej zrobić rozczyn).
Dobrze wymieszać ( można wyrobić mikserem) przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości ( 1 do 1,5 godziny)

Kiedy ciasto podwoi objętość wsypać do niego perłowy cukier i z grubsza wymieszać.

Ciasto (będzie gęste) nabierać większą łyżką lub gałkownicą do lodów. Piec w gofrownicy do złotobrązowego koloru, uważając by nie przypalić – cukier szybko się karmelizuje.
Podawać jeszcze gorące z owocami lub lodami.
Źródło przepisu -globaltableadventure.com
www:mojewypieki.com

Do pieczenia gofrów belgijskich szczególnie polecamy gofrownice model: 301.7301.6 które charakteryzują się głęboką i grubą kratką.

Zapraszamy do zakupów.

Chcesz wiedzieć więcej? Zadzwoń: 15 846 42 31
lub wypełnij poniższy formularz.

ADRES

"DEZAL PLUS" SP. z o.o.
39 - 460 Nowa Dęba
ul. Szypowskiego 1

 

NIP: 113-21-57-791
Regon: 016035776
KRS 0000121986
Kapitał zakładowy:
2189000,00 PLN
w całości opłacone

SEKRETARIAT

tel./fax 15 846 42 29
e-mail: info@dezal.com.pl

DZIAŁ SPRZEDAŻY

tel./fax 15 846 42 31
tel. kom. 695 747 884
tel. kom. 695 747 897
e-mail: info@dezal.com.pl

© 2016 Net Partners